GUERRA DE SUCCESSIÓ (1705-1715) LES CONSEQÜÈNCIES

Ja s’ho van muntar bé aquests països europeus. Varen fer seure als castellans a Utrecht (1713). I els hi varen dir: “Ahora mandareis vosotros en España”. Segurament els hi dirien en castellà, per que són incapaços d’entendre qualsevol altre llengua.
I a partir de llavors, Espanya seria el desgavell més impressionant de tota Europa. Amb els castellans i rei francès al comandament.
Precisament, això és el que volien Anglaterra i França. Els Països Baixos, em sembla que només volien tranquil•litat; bé havien patit recentment la guerra dels 80 Anys, i amb Espanya, precisament; en veritat tot era cosa catalana, no espanyola. Amb la poderosa Catalunya fora de joc, i els castellans manant, allò no podria tirar endavant de cap manera. No es varen equivocar.
I el cas, és que sense un adversari potent com Catalunya, Anglaterra o França no tindrien obstacles per a construir el seu imperi. I així ho varen fer; amb Napoleó per part de França, propòsit que no quallaria, en topar aquells amb els prussians, a Waterloo. Moment que va aprofitar Regne Unit, que si va aconseguir aquell immens imperi. Els anglesos es varen escampar pels cinc continents. Res de tot això hagués succeït de no haver desmembrat els Països Catalans.

Cap a l’any 1700 Froilán Díaz de Llanos, el confessor personal del rei, li practicà a Carles II tres exorcismes; interrogats els dimonis que el posseïen, aquests declararen que efectivament el rei era víctima d’un malefici que el tenia embruixat, i que els principals responsables n’eren la seva muller Marianna de Neuburg, i el primer ministre el comte d’Oropesa, oposats tots dos a l’entronització de la Casa de Borbó. Així s’ho manegaven a Madrid.
Després varen declarar un motí. El motí de los Gatos, per carregar-se al comte d’Oropesa, també antiborbònic. I així anaven fet net; mica en mica, com han fet sempre, carregant-se tots els progressistes, a la manera castellana.
Ah! Però, quan els europeus els hi van dir a Utrecht: “Ahora mandareis vosotros!” Els ullets els hi farien pampallugues. És el que havien desitjat feia més de 500 anys. I ara, ho havien aconseguit. Implantarien la llengua castellana a tota Espanya! I més enllà, si poguessin!

El poder tant desitjat. Ja tenien el poder. Europa se’ls donava, i tots ho firmaven a Utrecht.
La llàstima és que Espanya perdria els Països Baixos, Nàpols, el ducat de Milà i el Regne de Sardenya, així com Sicília i parts del Milanesat, i Menorca i Gibraltar per Gran Bretanya. A més, Castella va haver de garantir als britànics el monopoli del tràfic d’esclaus a Amèrica durant trenta anys. Entre altres requisits.
Espanya quedava feta una coca. I amb els castellans de gestors, la ruïna era imminent.
El Tractat d’Utrecht va confirmar la relegació d’Espanya al paper de potència de segon ordre dins d’Europa, fet que ja havia començat el 1648 amb la Pau de Westfàlia.

Gràcies castellans per destruir Espanya; i per que sigui un país de segona, fins el dia d’avui.

Una cordial salutació.

Marxem d’aquesta Espanya castellana lo abans possible!

Foto

Anuncios

Autor: faloymunoz

NADA QUE COMENTAR QUE SEA DE INTERES PUBLICO

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s