Un saqueig de gossos

Toni Padilla

13/07/2017

Tothom té un passat

Si la teva tieta o la teva mare et demana que treguis a passejar el seu pequinès, hauries de responsabilitzar als britànics de les teves desgràcies. Els pequinesos, aquests petits animalons amb fama de ser ideals per acompanyar dames elegants, van entrar a les nostres vides precisament per culpa de la Reina Victòria, que en tenia un.

I de fet, l’estimava tant que va demanar a alguns dels millors pintors de l’època que fessin retrats de la seva gosseta, la Lootie. William Bramdidge o Friedrich Wilhelm Keyl, aquest darrer immortalitzant l’animaló amb la llengua fora, van guanyar uns bons calerons pintant la Lootie. I com que tot el que feia la reina Victòria esdevenia moda, de sobte totes les dames volien el seu pequinès. La moda encara dura, com dura la moda de casar-se de blanc. Sí, també una moda victoriana, com vam explicar en el seu moment.

Darrere de la moda dels pequinesos però, s’hi amaga una història més fosca. I podem seguir maleint els britànics, tot i que caldrà lloar el seu sentit de l’humor. El nom de l’animaló deriva del verb Loot, saquejar. És a dir, la Lootie va ser batejada en honor a un saqueig. De forma literal. El 6 d’octubre del 1860, les tropes britàniques i franceses, nacions sempre enemistades excepte quan es tracta d’envair països fora d’Europa, van entrar a Pequín i van saquejar el Palau d’estiu de l’Emperador xinès. Diuen que era un dels palaus més bonics de la història, tenia jardins, llacs, cascades i un i estava decorat amb un gust deliciós. Però no es pot comprovar, ja que els britànics van decidir cremar-lo després del saqueig per tal d’enviar un missatge als xinesos: si oposaven resistència, els cremarien la casa.Un saqueig de gossos

Continua aqui:Un saqueig de gossos

Anuncios

Autor: faloymunoz

NADA QUE COMENTAR QUE SEA DE INTERES PUBLICO

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s